АсФУ / Всі новини / Звіт про проведення 18-ї Національної філателістичної виставки в Харкові, "УКФІЛЕКС 2020"

Звіт про проведення 18-ї Національної філателістичної виставки в Харкові, "УКФІЛЕКС 2020"

Виставки

Звіт про проведення 18-ї Національної філателістичної виставки
в Харкові, «УКРФІЛЕКС 2020.

З 10 по 13 вересня в місті Харкові пройшла 18-а Національна філателістична виставка. Хотілося б відзначити велику допомогу, яка була надана організатором виставки АТ «УКРПОШТА» в особі генерального директора Ігоря Смілянського, його заступника Сергія Гречка, начальника управління філателістичної продукції Наталії Мухіної. Велика подяка Харківської дирекції АТ «УКРПОШТА», в особі Алли Шевченко. Але основне навантаження по організації виставки, прийняв на себе Голова Харківського обласного відділення АсФУ Віталій Кацман.


Прекрасний підбір приміщення: прекрасна будівля Харківської обласної філармонії, мабуть недавно відреставрований, з прекрасними залами і світлом, що особливо важливо для філателії. Відмінний вибір готелю, прямо навпроти будівлі філармонії, дуже хорошого рівня сервісу, для розміщення журі та членів АсФУ відвідали виставку. Прекрасна організація розстановки обладнання, підготовки друкованої продукції, розміщення реклами по місту, в аеропорту і на залізничному вокзалі. Для виставки було виготовлено спеціальну марка, поштова картка, прекрасна медаль для учасників, з позолотою 999. Каталог виставки, був напевно кращим за історію проведення національних виставок в Україні. Загалом, всього не перелічити.


На виставці був не великий казус, з вільним продажем Скіфські блоків без перфорації, яка була в програмі виставки оголошена 11 вересня, на 13.00. Організація продажу, була доручена віце президенту АсФУ Вадиму Іщенко. Він «прекрасно» впорався з поставленим завданням. Попередній запис на блоки успішно пройшла з 3.00 по 6.00 11 вересня, знали про неї, тільки обрані і випадкові перехожі повз будівлю філармонії. Оргкомітет виставки, теж не знав про цю «прекрасною» організації вільного продажу. Випадкових перехожих виявилося близько 70 осіб, ще 30 осіб склали філателісти, які живуть в готелі навпроти, і як справжні колекціонери, побачивши світло на виставці, вирішили не пропускати нічне шоу. Записалися давали талончики, з якими вони повинні були отримувати блоки (відразу згадався СРСР, талони на ковбасу). Завдяки цій «прекрасною» організації, харківські філателісти та гості виставки в більшій кількості залишилися без блоків. За те віце президент АсФУ Іщенко, на аукціоні www.newauction.com.ua успішно торгує цими блоками по 10000 грн. Пленум правління АсФУ оцінив гідно організаторські здібності віце президента Іщенко, і своїм рішенням звільнив його від обов'язку співпрацювати від імені АсФУ з АТ «Укрпошта», щоб уникнути в подальшому таких казусів.
Але цей невеликий казус, ніяк не зіпсував прекрасну 18-ту Національну філателістичну виставку в Харкові «УКРФІЛЕКС 2020».

Величезна подяка Віталію Кацману від всіх українських філателістів.

Президент АсФУ
Дмитро Френкель.